Om Nutche te blandinger

Historien bag Nutche
Og hvordan en te blog blev til en virksomhed der står for betænksomhed og velvære!

Fra blog til webshop
Det har været en lang rejse siden 2012, for at kunne stå i dag med en webshop der sælger unikke te oplevelser.
På vej til et dialogseminar i Libanon med 40 unge mennesker fra hele verden, mødte jeg en syrisk pige der sad og drak hendes i frokost pausen. Det var ikke en hvilken som helst te, men en sydamerikansk socialitet som blev populær i mellemøsten for 100 år siden. Efter at jeg fik lov til at smage hendes drikkelse, blev det klart for mig at de tørret blade er mere end kun det. Det var en kulturel og historisk oplevelse at drikke teen, for det var en drik da bar på en historie, smag og en unik måde at drikke det på.
Det interessante ved te er at det er en plante med 3 variationer der skaber fundamentet for en gigantisk industri. Og trods alle andre alternativer til den varme og kolde drik kaldet te, er det verdens 2. mest populære drik lige efter vand.

Sidenhen har jeg så startet at blogge på Instagram, hvor jeg bl.a. fotograferet te og anmeldt tesaloner og deres tesortiment. En rød tråd i alle mine aktiviteter handlede det ikke om selve teen, men om oplevelsen af at drikke te. Man kan ligge i sin sofa med tæppet over skylderen, og nyde sin kop te imens man reflektere over dagen der er gået og sine ønsker og drømme. Eller midt på dagen afbryde sit tunge arbejde, for at hente en kop te der kan nydes imens man får bugt på sine opgaver.
I sidste ende handler det vel om hvordan vi anvender vores korte og lange stunder for os selv, og det vi vælger at indtage. Som inspiration brugte kineserne te tiden til at afbryde den hektiske dag, og være ubetinget taknemlig over alle de velsignelser og goder de allerede havde. Selvom nydelsen alene kan ligge i at drikke en varm aromatisk kop te fyldt med energi og vitaminer, så er vores mentale dimension vigtig, hvis vi også ønsker at kropslige sundhed trænger igennem til vores sind så det ikke kun øger vores fysiske velvære, men også vores psykiske velvære.

Mit kendskab til te fik et rigtig boost da jeg købt 4 bøger om te, der hver især havde en unik vinkel på de tørret blade. Jeg opdagede at teen har været med til at influere mange menneskers liv både direkte og inddirekte. Ligefra religiøse grupper, til økonomiske og politiske interesser har tebladene spillet en central rolle. Udover at sætte grundstenene til helsekosten som vi kender den i dag, har drikken øget mange menneskers livskvalitet.

Vores filosofi
Filosofien bag Nutche er baseret på at tilbyde vores kunder urter og te blandinger der fremmer en positiv velvære og en sund livsstil. Kvaliteten af teen er en vigtig faktor, men de tørret blade kan ikke stå alene. Derfor har vi indskrænket vores sortiment til te sorter, der har en historie, tradition og sunde kvaliteter.
Med base i København, har vi en passion for helsekosten indenfor te verdenen, med det formål at udbrede sundhedsfremmende fødevare der kan hjælpe andre med opnå deres fulde potentiale. Vi kan hverken helbrede eller redde verdenen, men vi kan gøre et forsøg på at udbrede de gode ting, som er et stort skridt i den rigtige retning.
Anbefalinger af naturlæger og ernæringseksperter verden over, er vores veldokumenteret te blandinger en ideal partner til en sundere hverdag. Teen står ikke alene i og med en sund livsstil er mere end blot te, men helt klart ikke en undværlig partner.
En kop varm te kan være lige præcis det du har brug for til dit fordøjelses-system, syregener eller til at erstatte sukkerholdig drikke og hjælpe dig med vægttab og træning. Ved at erstatte f.eks. en varm kop chokolade med en kop te, er du kommet et skridt tættere på en sundere vane. Det er nemlig de små vaner der kan gøre din tilværelse sundere for resten af livet.
Nutche te blandinger består af 100% naturlige, kvalitetsikker og økologiske ingredienser.
Ingredienserne i vores te blandinger er 100% naturlige uden tilsat kunstige aromaer, og størstedelen af vores te er økologiske. Vi tilstræber os på at blive 100% økologiske, men eftersom nogen af ingredienserne stadig ikke er så udbredte i verden, er det svært at anskaffe dem i en høj kvalitet og stadig være økologisk.

Mission: Sælge verdensklasse te fyldt med mening og sundhed.
Vision: Gør kvalitets te til en gængs vare i danskernes te-skab.

Frisk te & smagfuldt te
Heldigvis er teblade langtidsholdbare, og en god te kan holde sig frisk længe. Men det ændre ikke på at teen smager bedst, når det er fra samme sæson. Mange te forretninger køber desværre for stort ind for at spare på købsprisen, men det resultere i at smagen og aromaerne forsvinder langsomt fra den købte mængde.
Måden hvorpå vi undgår at ophobe et gammelt te-lager er ved at bestille teen fra vores producenter og grossister efter at have fået bestillingen af vores kunder. På den måde undgår vi at have et lager overhovedet i få tilfælde have en minimal mængde vare på lager.
Der findes ligeledes tetyper som bliver bedre med tiden såsom Pu-erh te, som er en fermenteret type te. Denne slags type er blandt de dyreste te varianter der kan fås på markedet, og jo ældre de er, jo højere en kostpris. Denne variant har vi desværre frasorteret fra vores sortiment da det er en te med fokus på smag og historie, frem for smag og sundhed. Yderligere kan vi ikke levere teen til rimelig priser og god kvalitet. For os handler ikke om at tilbyde alt indenfor den store te-verden, men tilbyde få unikke nuancer til en uset kvalitet. Nutche står for kvalitet frem for kvantitet, og heldigvis findes der mange tebutikker der tilbyder de gængse vare, der kan mætte det behov.

Hvad tid er te tid?
Te tid er din tid. Det er det tidspunkt din krop og sind har behov for en opkvikkende varm drik som kaffe ikke kan dække. Når det behov slår ind, ønsker Nutche at være det mest nærliggende produkt for det behov. Vi vil være dem der mætter krop og sind med uigennemtruffen kvalitets te der smager af sundhed og kærlighed. Vores service er ikke blot en forretning men en filosofi og standpunkt overfor vores følgere og kunder. At flytte vare fra A til B er nemt og enkelt. Og det skaber hverken værdi eller momenter der er værd at huske. Bag vores arbejde som også indbefatter at finde og flytte kvalitets te fra te plantagen, til vores følgeres te-skab, har vi tilføjet dimensionen af support, infomation, ideer for anvendelse af te og ikke mindst de mange provoerende fordele ved indtagelse af de tørret planter.
Rejsen er lang og hård. For ikke mindst skal vi gøre det i baggrunden så ønsker vi at have en konstant kundekontakt, så vi ikke virker forælede og gammeldags. En forretning der basere sig selv på en type produkt har ikke mange bolde at lege med og ender ofte med at være penge-fikseret.
Det ønsker vi at undgå ved at være blandt vores følgere og være vores egne kunder, ved at være med til at definere hvad te tid er.
Virksomhedens første te blog hed ligeledes Te_Tid, men det var ikke et ledigt domæne eller godt navn for virksomheden. Derfor løb vi med navnet Nutche som udtrykker tyngde og betænklighed. Vi vil levere te oplevelser med vores unikke te blanding og videreføre filosofisk udfoldelse igennem vores webshop og blog.


Varm vandet, så klare vi resten.
Vi leverer ikke blot teen, men også et helt univers med infomationer, spændende nyheder og gode råd. Med tiden har vi forhåbninger om at være Danmarks nummer 1 inden for te og sundheds tips. Har du lyst til at dele rejsen med os?

Spis rigtigt, slap af, gør tid til motion, grin højlydt og del din kærlighed. Det er hvad Nutche handler om.

Grøn te, Detox Te og Te blanding Eksperter
Te nutche islandsbrygge