Sådan Får Du Dit Livs Bedste Tinder Date - 6 Dating Ideer

date nutche

En ting som er bedre end en varm kop te, er at dele teen sammen med en man begærer. Netop, noget så kedeligt som blot at drikke en varm kop te kan blive meget mere oplevelsesrig og emotionel, når man udføre sin te-ritual sammen med en, som man kan være komplet nøgen overfor, både psykisk og fysisk ;)

De fleste singler er efterhånden bekendte med klicherne, goods & bads og de akavede øjeblikke på det digitale kødmarked. En masse halv-nøgne mænd der flasher sixpacks på deres Tinder eller Happn profiler, og kvinder der efterspørger seriøse mænd med frække billeder.

Jeg har endnu ikke knækket koden til hvordan man får flest matches på dating apps'ene, men det bedste pejlemærke er vel at være sig selv under helt naturlige omstændigheder, fremfor toilet-selfies eller overkill af selfie-stang. 

Men her er nogle tips og tricks til hvordan du med garanti kan få dit livs bedste date, så du forhåbentlig i fremtiden også får dig en te partner.

Men først skal du kende modellen og hvorfor den er så god. Næsten 99% af alle dates, hvis ikke alle er endt i en våd succes - samme dag eller 2-3 dates senere. Og det ikke fordi sex er formålet, men når undersøgelser dokumentere at god sex har en stor betydning for et sundt forhold, så kan man ligesåvel anvende akten som en måleparameter på samme måde som karriere, ambitioner og udseende. Hvis man tilsigter et langvarigt forhold - så gem lagen-gymnastikken til et par te dates senere.

NÅR - tilbage til emnet. Hvad er modellen og hvorfor er den god:

Dating-Modellen

 1. Mødes et sted og gå 10-15 min. hen til punkt nr. 2
 2. Hav en overraskelse klar
 3. Hvis du har et køretøj, så følg hinanden hjem. Ellers så udtryk din glæde pga. mødet og afslut daten. 

Modellen bygger på at man ofte er nervøs, har tendens til at sige noget kikset og klodset og ikke mindst skal finde en fælles grund at lære hinanden at kende. Det løser man ved verdens ældste ice-breaker kaldet walk-and-talk. Du beroliger kroppen og dæmper ned for nervøsiteten ved at gå, hvilket gør at snakken og førstegangsindtrykket bliver meget mere naturlig og smooth. 
Overraskelsen har til formål at skabe interesse, spænding og nysgerrighed omkring andet end hinanden. Nogen gange kan det være så overvældende at møde en ny person, at man ikke rigtig ved hvor man skal starte. Så i stedet for at starte med "Hej, hvem er du? Jeg er..." så er det langt sjovere og mere spændende at starte med en aktivitet eller overraskelse der kan slynge dating-facaden væk, og få personligheden i begge parter frem. Det mest optimale er at overraskelsen/aktiviteten er ny for begge parter, eller at den kræver personlig input fra hver især, således at begge bliver hivet ud i det ukendte land uden rigtigt eller forkert. Balancen kan forvrænges lidt når en af partnerne gør noget med lukkede øjne som om det er indøvet 1.000 gange før.
Aritotles - en af Europas gyldne filosofer og retoriker fra det gamle Grækenland har sagt at mennesker husker 2 ting ved en tale: Starten og afslutningen. 
Det samme gør sig gældende i en date, og derfor er det vigtig med en fin, kort og ikke akavede afslutning - for det kan afgøre om du om du får beskeden "Tak for sidst, lad os ses igen".
Offentlig transport er NO-GO og lad vær' med at cykle sammen samme rute. Der er for mange forstyrrelser med de to transport midler til at det ikke bliver akavede på den ene eller anden måde. Det ikke sjovt at sidde i en propfyldt bus, imens samtalen bliver mere og mere personligt. Udtryk glæden ved mødet og afslut det - hellere tidligt end alt for sent. Man skal trods alt ikke mættes på første møde, men blot smage sig frem til om det kan betale sig med en date nummer 2.
Med den her tilgang - kan din ufuldkommenhed og høje forventninger til dig selv sive ud i baggrunden pga. afledningsmanøvrerne af gåturen og overraskelsen. I sidste ende er den anden person nok ligeså anspændt som dig selv, så se det som en gevinst for både dig og modparten.

Overraskelsen

Her kommer den vigtigste del. Overraskelsen skal være en aktivitet som kræver noget fra jer begge, hvor kreativt det må blive er op til dig selv at finde ud af, men vigtigst af alt er at det ikke må være passivt, eller for intimt (vent lige med at smide bukserne). Dvs. en biograf tur er en kæmpe NO-GO. En biograftur er en kæreste-aktivitet, og ikke en dating ting. Hvordan skal i kunne lære hinanden at kende i stilheden af at se en film?

6 dating ideer

 1. En gåtur + en engangsgrill + metalkande = Autentisk oplevelse af en varm kop te brygget ude i det fri. Den her ide kræver eller koster ikke meget udover engangsgrillen og metalkanden der kan varme vandet op på grillen. Den her ide kan du udføre året rundt og kan være utrolig hyggelig om vinteren, hvor man både kan varme sig over grillen og den varme kop te man brygger imens. 
 2. Creative Space: Simpelthen den perfekte dating cafe at besøge. Her kan du få dig en god kop varm te og ikke mindst male på 250 forskellige slags keramik, alt lige fra krus og kopper til figurer og fade. Jeg anbefaler varmt at tage den der ligger på Frederiksberg for inden da, kan i to turtelduer tage en gåtur i Frederiksberg Have. Når i ankommer til cafeen kan i bede om intruktioner på hvordan i får malet og min anbefaling er at i vælger en ting at male på, så i har et fælles minde fra den første date. Level Of Romance: 1.000
 3. Udforsk Valby Parken: Sandelig en skjult oase i den skæve del af København. Valby Parken er ikke så kendt men med 12.000 roser om sommeren, og små tema-haver der hver især er utrolig smukke og spændende at udforske. Jeg har med vilje ikke medtaget nogen billeder af haven, men hvis du vil læse mere om Valbyparken, så kan du gøre det her.
  Her er et udsnit fra et skilt til H. C. Andersens Orientalske Have: "Hvis du kan finde et afsondret sted i al larmen, er der ingen grund til at længes efter fjerntliggende steder." Mon det ikke kan sætte et samtale emne igang det næste halve time? 
 4. 25 skøre spørgsmål: Find 25 icebreaker spørgsmål som du printer og skære i strimler. Læg dem i en pose, æske eller lomme og hiv et spørgsmål af gangen skiftevis. Den her overraskelse har absolut været min favorit, i og med det nogen gange kan være svært at igangsætte og føre en interessant samtale med en fremmede. Men det er ikke den eneste fordel, at i lige pludselig har tilfældige spørgsmål som i kan stille hinanden, og som i ikke selv har tiltænkt. Men selv hvis kemien spiller super godt og i næsten ikke kan afbryde jeres samtale, så er de her spørgsmål super gode til at opdage nogen nye ting om hinanden og skabe diversitet i jeres samtaleemner. Det ender nemlig ofte at man spørger hinanden om de ting man selv er interesseret i at vide, men et spørgsmål såsom: Hvad er det bedste råd du har fået? Eller hvad var dit yndlingslegetøj da du var lille?
  Jeg har tilføjet nogle gode links som du kan bruge til at finde de 25 spørgsmål. Husk, prøv at undgå så hvidt muligt at læse spørgsmålene når du printer dem. Du skal nødig have fordelen af at have svarene på forhånd. Det fjerner nemlig din naturlig reaktion som er guld værd overfor modparten. Det ikke sjovt at være den eneste usikre type i selskabet.
 5. Den her tør du måske ikke, men derfor er den sindsyg GOD! Den her aktivitet kan erstatte Creative Space, Køb et lærrede, noget maling (evt. hos Søstrene Grene) og en bakke æg. Mere har du ikke brug for til den her aktivitet og hvis du er den kreative type, ved du allerede hvor jeg vil hen med det her. Knæk et hul i æggene og tøm dem for deres indhold, skyl dem og lad dem tørre før brug. Og nu begynder det sjove: Fyld æggene med malingen og læg lærredet op ad en væg. Stå ikke for langt væk - så i er sikker på det lærredet i rammer og ikke væggen. Når i er færdige med kaste alle æg kan jeg love jer at selv Picasso ikke kunne gøre det bedre. For det maleri har lige givet et pust på stemningen, og fra at være en ordinær date til noget man aldrig har prøvet før: nemlig en helt unik oplevelse. Og hvis i er et godt personligt match for hinanden kan i jo have det hæselige maleri hængt oppe derhjemme. Det maleri skal nok sætte gang i sjove samtaler med venner og familie når de er på besøg.
 6. Netflix & Chill: Jamen de her dates skal der også være plads til. For vi er ikke alle klar til et at indgå i et forpligtende forhold, men vi har alle det behov for at mærke, føle, kramme, kysse, nusse og ikke mindst "lege". Alle disse udsagnsord er ligeså vigtige behov at få dækket som drikke, sove og spise. Vi er sociale væsner og har brug for den kærlige nærhed i ny og næ. Et kram alene nedsætter stress og dem får vi i forvejen alt for lidt af.
  Min version af Netflix & Chill er lidt anderledes. Jeg plejer at kombinere de 25 skøre spørgsmål, med en kop te som jeg kan fortælle en lille historie om (hvorfor den er sund eller hvordan jeg opdagede teen), og en ekstra overraskelse. Den her overraskelse er lidt speciel og intim. Formålet med den er jo det samme som netflix & Chill, og jeg har endda prøvet at tage overraskelsen med hjem hos en lækker lækker person, uden at afsløre overraskelsen, alene af den grund som var at personen var for tilbageholdende.
  Jeg fandt på ideen under et elevtutor-kursus, som anvendt massage som en icebreaker aktivitet. Massage er et af verdens bedste terapeutiske metoder, og det har jeg af egen lomme uden videnskabelige belæg. Men tænk engang; Når man er nedtrykt og bekymret får man det altid lidt bedre at tale med en man føler sig tryg og bekvem med. Så du er den aktive mens den lyttende er den passive. Men med massage er dette vendt på hovedet og din fysiske anspændthed bliver løsnet af en anden person alt i mens du passivt ligger ned imens den anden part er den aktive.

En bonus tilføjelse er hvilken te jeg vil anbefale på en date. Uden at det skal være en reklame, så er det en te du kan købe de fleste steder til sammenligning med vores hjemmelavede te-blandinger.
Teen er grøn Matcha te pulver som er en one of a kind te. Det er den eneste te hvor du drikker saften og selve tebladene. Hvis du vil gøre oplevelsen mere autentisk så kan du også købe bambus pisken og skeen, sammen med teskålen. Matcha har sin historie fra det gamle japan hvor samurai-krigerne drak en kop matcha te før de drog i krig. Teen har nemlig en opkvikkende og afslappende effekt på kroppen.

Sidst men ikke mindst vil jeg påminde dig, at du er en person, der har præferencer og lyster, som ikke nødvendigvis harmonere med alle mennesker. Derfor skal en eller mange dårlige dates ikke slå dig ud. Få det bedste ud af det og den bedste måde at lære dig selv at kende er igennem en fremmede. For en fremmede person vil hverken se dig som familie eller ven, og vil stille spørgsmålstegn ved dig og din personlighed. Det er sundt og godt at blive udfordret på den front, og lige revurdere sin egen ståsted.
Videnskabsteoretikeren Gadamer kaldt det at møde en ny person horisontsammensmeltning. Et langt ord men hold kæft hvor er ordet romantisk og meningsfuldt. Så uanset hvor kedelig daten kan ende med at være så har du oplevet en horisontsammensmeltning som måske kan føre dig videre ud i horisonten hvor den eneste ene gemmer sig.

Kys, kram og atter kys :-*

 

25 Gode dating spørgsmål:

 1. Hvad er dine yndlingssange fra dine teenageår, som du stadig rocker til, når ingen andre lytter?
 2. Hvem var din barndomsskuespiller / skuespillerinde?
 3. Hvad er dit mest pinlige øjeblik fra dine teenageår?
 4. Hvad er den skøreste tur du nogensinde har taget?
 5. Hvad er den største mad du nogensinde har haft at spise for at være høflig?
 6. Hvad er det værste du nogensinde har gjort som barn - og kom væk med?
 7. Hvad er den skøreste mode trend du nogensinde har rocket?
 8. Hvad kom du i de fleste problemer med dine forældre som barn?
 9. Hvad er din smukkeste hukommelse med din bedste ven?
 10. Hvilken del af grundskolen ønsker du, at du kunne indarbejde i dit voksne liv? (dvs. naptim)
 11. Hvad var den første koncert du nogensinde gik til?
 12. Har du nogen skøre værelseskammerater?
 13. Hvad er den mærkeligste ting, du nogensinde har spist til morgenmad, der ikke er en morgenmadsmad?
 14. Hvad er den mærkeligste familietradition i din familie?
 15. Hvad var dit yndlingsagtige tøj som barn?
 16. Hvad hedder du din første bil?
 17. Hvilken Disney / tegneseriefigur var du uforklarligt bange for som barn?
 18. Hvad var din første plade, tape eller cd, du nogensinde ejede?
 19. Hvad var ord, du ikke kunne udtale som barn, så du lavede din egen?
 20. Har du nogensinde været super tabt? Hvad skete der?
 21. Hvad er historien om dit første crush?
 22. Hvad var dit første job? Hvad kunne du lide / ikke lide om det?
 23. Hvem var den værste klasse-lærer du nogensinde har haft?
 24. Hvilken efterskoleaktivitet blev du sluttet som barn, og hvorfor?
 25. Hvad er den sjoveste ting, der nogensinde er sket på din familieferie?

  Andre gode artikler: