Hvad er Oste Te? En te Instagrammer er vilde med

oste te

Oste te er den nye populære niche indenfor te-verdenen. Ja, du læst rigtigt - te, tilsat ost. Fænomenet er blevet mere og mere populært verden over. Kort sagt er det te (hvilken som helst type te) i en kop, tilsat en tyk lag flødeost ovenpå, så det ligner skummet fra en fadøl. Om denne drik kun er en døgnflue eller en dille der kommer til at blive hængende er uvist. I Kina, hjemlandet for alt te, står folk i timevise lange køer for at få lov til at smage Oste Teen lavet af HEYTEA, som er synonymet med god Oste Te (se nedenstående video). Og derfor skal du ikke snyde dig selv fra at prøve at lave en selv. På nuværende tidspunkt er der desværre ikke nogen caféer der tilbyder oste te medmindre du rejser til udlandet, og derfor må du nøjes med selv at brygge din oste te, hvis du gør dig nogen forhåbninger om at smage hvordan ost smager med te. Drikken er rimelig alsidig da du kan både drikke den varm eller kold og endda selv bestemme hvilken te du synes smager bedst med osten.

Smager oste te godt?

Det eneste ulækkert ved oste te er navnet. Titlen giver nemlig associationer med smeltet pizza mozeralla og cheddar ost hældt i en kop og rørt rundt med grøn te. Forstillingen af bitter te og saltet ost giver en vis resistens overfor at prøve drikken. I virkeligheden er oste te sammenligneligt med en milkshake bestående af te og fløde. Osteblandingen består typisk af 3 hovedingredienser som er: flødeost, piskefløde og mælk. Hvis du har prøvet at hælde fløde i din varme drikke, så er denne drik ikke forfærdelig meget anderledes. Faktisk, så giver den her drik dig god kontrol over hvor meget te og flødeost du ønsker at drikke ved hver tår, på grund af drikkemetoden. Osten skal tilføjes på toppen af teen, og ikke røres rundt. Og det anbefales at drikke fra koppen med 45 graders hældning så du får en 50/50 blanding af både te og ost.

Hvor stammer Oste Te fra?

Det siges at oste teens ophavsland er den samme som Bubble Tea. Taiwan er jo næsten blevet et synonym med nye og innovative måder at drikke te på. Oste te markedet har dog fået en verdenskendt spiller som er den kinesiske café kæde HEYTEA, som hovedsagligt befinder sig i Kina. HEYTEA skulle angiveligt være den ukronet oste te specialist, og kinesere står i timevise lange køer for at få lov til at smage den nyopfundne te drik. Så tilføj endelig HEYTEA til dine destinationer som skal besøge, hvis du allerede har købt flybilletter til det østasiatiske land.

Sådan laver du oste te

Se ovenstående video eller opskriften nederst. Det er heldigvis en nem procedure og opskriften indebære ikke mange trin at gå igennem.
1. Pisk flødeost, mælk og fløde sammen til en fyldig tyk masse.
2. Bryg din kop te og tilsæt isterninger.
3. Tilføj ca. 1,5 - 2 cm tykt lag osteblanding ovenpå din kop te.

Oste te opskrift

Forberedelsestid: 5 minutter
Kogetid: 5 minutter
Total tid: 10 min
Serverer: 4

Ingredienser til oste te:

¼ tsk Matcha Powder
1 pint is
1 grøn te / matcha tepose eller k-cup

Ostkrem:

¼ kop kondenseret mælk
1 Cup Heavy Cream
¼ kop kremost
½ tsk Himalayan Salt
2 spsk sukker


Ting, du skal bruge:

Krystal isterningebakke
Suppeske
Kop
pisk
Skål
Teæg

Instruktioner:

Bland i en medium skål din kondenseret mælk, tung creme, flødeost, salt og sukker med en blandingsblender, håndblander eller bliv mixer, indtil du ser bløde peeks. Sæt til side i køleskabet, indtil du er klar til at lave din te.
Brew te af valg.
Fyld et glas med is og hæld din te over toppen. Tilsæt flere dukker ostekrem og garnér med en sprinkle af Matcha pulver, salt og ost.
Drikke i en vinkel, så koldt bryg te hælder under skummet og giver dig en smag af te og osteskum. Hold øje med en sød ostfløde overskæg.

Ernæringsmæssige oplysninger:
Betjeningsstørrelse: 1
Kalorier: 240
Fedt: 20
Mættet fedt: 12
Umættede fedtstoffer: 1
Transfedt: 0
Kulhydrater: 8
Sukker: 7
Natrium: 569
Fiber: 4
Protein: 6
Kolesterol: 71

Sådan drikker du Oste Te

Flødeosten skal ikke blandes i teen, men så hvidt muligt bevares på toppen af teen. Kunsten bag at drikke oste te korrekt er ved at holde koppen i 45 graders vinkel når man tager en tår, således at du både får te og ost på samme tid.

Hvilken te anvendes til Oste Te?

Som din første oste te anbefales det at vælge en frugt te til at drikke med din osteblanding. Det giver en frisk og rig smagsoplevelse der på samme tid er mild i te-smagen. Men hvis du er en te-misbruger og elsker smagen af de klasiske teer herunder grøn og sort te så kan du rolig anvende dem i stedet for at tage i byen for at købe aromatiske frugtteer.

 

Se minidokumentaren om Oste Te her: