Sunde fordele ved Matcha Te

Japanerne har vidst det i flere århundrede, og først nu har vi her i vesten fået øjnene op for den grønne pulver te og alle dens sunde fordele og gode egenskaber for både krop og sind.

Matcha grøn te er blandt toppen af næringsrige drikke i og med du ikke kun drikker bladets saft, men også selve bladet som er knust til pulver. Teen stammer fra friske blade af Camellia sinensis planter, som er fulde af næringstoffer før de bliver knust til pulver. Næringstofferne følger med i teen og giver dermed et sundt udgangspunkt at starte eller at slutte dagen med.

Denne grøn te er derfor fuld af sunde og ernæringsmæssige egenskaber. Her er nogen af dem:

1. Antioxidanter

Antioxidanter er kemiske stoffer der neutralisere frie radikale. Frie radikaler er skyld i at fremskynde aldringsprocessen, øge risikoen for hjertesygdomme, visse former for kræft og skader på nerveceller der kan føre til Parkinsons eller Alzheimers.

Matcha grøn te er utrolig rig på antioxidanter.

2. Katekiner

Grøn te er velkendt for sine gavnlige turboladet indholdet af katekiner, som kan have kræftforbyggende egenskaber (EGCG). Det formodes at matcha grøn te indholder over 100 gange af de pågældende katekiner, sammenlignet med alle andre te-sorter på markedet.

Katekiners antibiotikum har egenskaber der også fremmer en sundere velvære og booster dit immunsystem.

3. Fremmer velbehag, fokus og energi

Indholdet af aminosyren L-theanine, som findes i grøn te, har en god effekt på at booste dit fokus, og øge din fornemmelse af afslappelse uden du føler dig dovn. Samuraierne drak ofte en kop matcha, før de drog ud i krig.

Studier  omkring L-theanine viser også potentielle neuroprotektive og kognitive forbedringer.

4. Hjælper med vægttab

 Den Amerikanske Tidsskrift for Klinisk Ernæring har rapporteret at grøn te sandsynligvis hjælper med at nedbringe krops fedt og sygdomme forbundet med fedme, såsom diabetes. 

5. Afgiftning af kroppen

De sidste 3 uger før plukning af te bladene, der senere skal blive til matcha grøn pulver te, bliver Camellia Sinensis planten dækket til for sollys. Denne proces forøge plantens produktion af klorofyl, som er en utrolig god afgifter, eftersom stoffet er effektiv til at fjerne metaller og giftstoffer fra kroppen.

6. Smagfuld

De fleste te blandinger på markedet kræver ofte sødemidler i form af sukker eller honning, for at gøre dem ekstra smagfulde. Her hos Nutche har vi vægtet te sorter og blandinger der kan give en smagfuld oplevelser med rig nuancer og smagsnoter. Vores Matcha Grøn Pulver Te, er en af de te sorter der kan stå alene i en te kop, uden at man skal gå på kompromis med smagen.

Se nedenstående video, for yderligere infomation om grøn te: