5 Indholdsstoffer i Te som gør teen uundværlig!

Det er ingen hemmelighed at te har nogle gode kemiske egenskaber. Helt konkret kender vi til en lille håndfuld af de gode indholdsstoffer, og hvis man vil kende dem ved deres fornavn hedder de følgende:

Aminosyre i te:

Te indeholder dusinvis af aminosyre, og den allervigtigste er L-theanine, som giver bladene te-smagen. Theanine er ligeledes årsagen til at give en afslappende og behagelig oplevelse af drikken. Indholdsstoffet er ligeledes med til at lindre effekten af et koffein-chok, hvis du drikker flere kopper te, sammenlignet med hvis du havde drukket samme mængde kaffe. Aminosyren L-theanine forekommer i hvid og grøn te blade. Effekten af L-theanine er mærkbar i Matcha te, som giver en meditativ drikkeoplevelse. 

Tannin i te:

Hvis sunde fødevare er en prioritet, så er Tannins gode nyheder for tedrikkeren. Flavonoider (teens katekiner) menes at have sundhedsfremmende effekt herunder antioxiderende virkning (der er forskellige nyttige antioxidanter i oxideret eller ikke-oxideret te). Med andre ord formodes te at beskytte kroppens celler mod skade fra frie radikaler, og vil man forbygge kroppen mod kræft er flavonoider også en glimrende ide at medtage i kosten.

Alkaloider i te:

Koffein, og sine kammesjukker theophyllin og theobromin, repræsenterer treenigheden af alkaloids der giver te sin stimulerende kvalitet. I Premium te kan du smage trekløveren (koffein, theophyllin, theobromin) der giver en behagelig bid og i dårlig kvalitets te vil du oplever dem som ren og skær bitterhed. 
Te går glimrende hånd i hånd med Alkaline kure, hvis man er på dem. Alkaline kure går kort sagt ud på at balance syre og basisen i ens krop med flere basisholdige råvare fremfor syrelige ernæringskilder. Det utrolig vigtigt at være opmærksom på den balance, da det kan have en effekt på færre kropslige smerter, lavere vægt, stærkere immunforsvar og bedre fordøjelse.

Volatile indholdsstoffer i te:

En varietet af volatile indholdsstoffer forårsager en sammenblanding og forårsager en flygtige, morsomme, forjættende og nogen gange svært-at-beskrive aroma i te-drikken.

Vitaminer og mineraler i te:

Selvom te blade også indeholder beta-caroten (som konverteres til Vitamin A i din lever) og vitamin E (uopløselig i vand), så er det vandopløselig vitamin B2 (riboflavin) og C der er indtaglige i din kop te, og bidrager til at gøre din varme drik til næringsrig og sund.

Vil du vide mere om te? Læs alt om te her!